Älyvibraattorin tietojenkalastelusta miljoonakorvaukset asiakkaille

Älyvibraattorin tietojenkalastelusta miljoonakorvaukset asiakkaille

13.03.2017

Älyseksilelun valmistaja syyllistyi tietojen urkkimiseen lähes pahimmalla mahdollisella tavalla. Yhtiö joutuu maksamaan kaikille älykkään seksilelun ostajille korvauksen sekä laitteen sovellukseen kirjautuneille tuhansia euroja, yhteensä miljoonia euroja! Älyominaisuuksilla toimiva seksilelu osoittautuikin asiakkaille painajaiseksi.

 

Kanadalaisfirman joitakin vuosia sitten lanseeraama seksilelu We-Vibe herätti suurta mielenkiintoa. Vibraattori toimi langattomasti netissä, jolloin toisistaan etäällä toimivat pariskunnan pystyisivät harrastamaan sen kautta keskenään seksiä niin, että toinen pystyy ohjaamaan vibraattoria. Tällainen älykäs seksilelu innosti ja kiinnosti, sillä netin myötä myös etäsuhteet ovat lisääntyneet.

 

Harmi vaan, että firma unohti kertoa tai kertoi liian näkymättömästi, keräävänsä tietoa omiin tarkoituksiinsa. Tietoa kertyi vibraattorin toimintaympäristöstä, kuten lämpötilasta ja värinäasetuksista. Nämä tiedot lähtivät automaattisesti kerran minuutissa firman tietokantoihin ja ne yhdistettiin myös asiakkaan käyttäjätietoihin.

 

Ei ole yllättävää, että asiakkaat kokivat tämän kaltaisen urkinnan äärimmäisen loukkaavana ja häpeällisenä, siinä mentiin kirjaimellisesti asiakkaiden ihon alle. Firman tarkoitus oli käyttää tietoja tuotteen kehittämisessä sekä mahdollisessa markkinoinnissa. Urkinta vietiin tietysti oikeuteen ja tuote ilmeisesti vedettiin pois markkinoilta.

 

Älyvibraattori tuli seksilaitevalmistajalle lopulta todella kalliiksi: oikeus tuomitsi yrityksen maksamaan korvauksia kaikille laitteen ostaneille sekä kirjautuneille, henkilötietonsa antaneille maksamaan jopa 10 000 dollarin korvaus.

 

Älyominaisuuksilla varustettuja seksileluja on tullut viime vuosina markkinoille muitakin kuin mainuttu We-Vibe. Näitä ostettaessa ja käytettäessä kannattaakin tarkistaa joka ikinen pienellä präntillä varustettu kohta ohjekirjasta, jotta itse ei joudu vastaavan urkinnan kohteeksi!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun