Mies, tunnistatko tämän? Masennus hyvänkin seksin jälkeen

Mies, tunnistatko tämän? Masennus hyvänkin seksin jälkeen

04.05.2017

Seksinjälkeinen masennus on ilmiö, joka on todennäköisesti tuttu useimmille miehille vaikka siitä ei puhuta. Naisen seksiin liittyvästä apeudesta taas puhutaan, mutta näissä ilmiöissä on kyse eri asioista.

 

Australialainen Robert Scweitzer Queenslandin teknillisestä yliopistosta on tutkinut seksinjälkeistä masennus molempien sukupuolten kantilta ja osoittaa tutkimuksessaan, kuinka yleisestä ilmiöstä on kyse miesten kohdalla. Miesten seksinjälkeinen apeus selittyy hormonityhjiöllä, sillä miehillä hormonitaso laskee todella nopeasti orgasmin jälkeen.

 

Hormonityhjiössä mielen valtaa surumielisyys, apeus, masennus ja apaattisuus. Kirjallisuudessa masennusta on kuvailtu muun muassa niin, että mielen täyttää kaikki maailman kodittomat lapset ja nälkiintyneet koirat, vaikka vain hetki sitten koettu seksi olisi ollut kuinka upeaa ja tyydyttävää. Miehillä seksinjälkeinen masennus ei kuitenkaan kestä kauan, sillä hormonitoiminta palaa nopeasti normaaliksi, toki riippuen yksilöstä. Helpoimmin sen kanssa pärjää silloin, kun sen olemassaolon tiedostaa ja hyväksyy, antaa surumielisyyden tulla ja mennä seksin jälkeen.

 

Naisten seksijälkeinen masennus taas liittyy Scweitzerin tutkimuksen mukaan orgasmin puutteeseen. Jos seksi päättyy siihen, että mies saa orgasmin ja nainen ei, naisen elimistö jää hormonitasoltaa outoon välitilaan. Vagina saattaa jäädä turvonneeksi jopa neljäksi tunniksi eikä täyttymyksen tunnetta ja siihen liittyvää tyytyväisyyttä tule. Tämä saattaa näkyä surumielisyytenä ja tuntua vaillejäämiseltä, mitä se toki onkin. Nainen saattaa halua halailla paljon ja olla miehen lähellä.

 

Ratkaisu naisen seksinjälkeiseen masennukseen on yksinkertainen: ottaa yhteisessä seksissä strategiaksi saattaa orgasmiin myös nainen, mikäli se on naiselle fyysisesti mahdollista. Keinot ovat monet, ja naisen orgasmi ei haittaa aktin jatkumista. Orgasmin saanut nainen nimittäin ei tunne masennusta, koska naisen hormonitaso palautuu hitaasti ja lempeästi, jopa puolta hitaammin kuin miehellä. Orgasmin saanut nainen on usein tyytyväinen ja onnellinen, täynnä kehräävää hyvänolon tunnetta.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun