Suomalaiset haluavat entistä rajumpaa seksiä

Suomalaiset haluavat entistä rajumpaa seksiä

08.06.2017

Sitomisleikkejä, vähintään kaksi eri asentoa per seksikerta, anaaliseksi, seksiunelmia saman sukupuolen kanssa... Suomalaisten seksielämä on uuden tutkimuksen mukaan monipuolistunut ja samaan aikaan yhä useampi on entistä tyytyväisempi seksielämäänsä.

 

Aiempien vuosien huolestuneet asenteet ovat vaihtuneet Väestöliiton tutkijoilta uuden seksitutkimuksen myötä: kyllä, seksikertojen ja yhdyntöjen määrä on laskenut, mutta samaan aikaan koko suomalaisten seksielämä on muuttunut. Samaa vauhtia tyytyväisyys omaan seksielämään kasvaa.

 

Suomalaisten seksielämä on tutkimuksen mukaan selvästi monipuolistunut ja vapautunut. Lähetyssaarnaaja-asento on jäänyt auttamatta historiaa vallitsevana tapana harrastaa seksiä, ja tilalle on tullut yhtä monta eri tapaa kuin on ihmisiä ja parisuhteitakin. Selvästi seksi alkaa olla vähemmän ryppyotsaista kuin aiemmin. Nämä ovat uudet seksitrendit suomalaisilla:

1. Anaaliyhdyntä

Anaaliseksi kiinnostaa yhä useampaa ja yhä useampi on ainakin kokeillut sitä. Esimerkiksi yli 50-vuotiaista on kokeillyt yli puolet, kun 90-luvulla vain pieni prosentti. Usein anaaliyhdyntä jää kertaluonteiseksi, mutta sillä halutaa joka tapauksessa tuoda uutta stimulaatiota ja ulottuvuutta seksiin.

2. Suuseksi

Suuseksi on yleistynyt kaikissa ikäryhmissä, samoin kuin käsiseksi. Suuseksiä ja käsiseksiä tarjoaa kumppanilleen edelleen useammin miehet kuin naiset, edelleen nuoret enemmän kuin vanhemmat, mutta se on selvästi vakiintumassa yhdeksi seksin osa-alueeksi.

3. Monta eri asentoa

Lähetysaarnaaja-asento oli aiemmin käytetyin, eli tyyliin neljä viidestä seksiaktista tapahtui mies päällä ja nainen alla. Nykyään vain yksi neljästä yhdynnästä tapahtuu tässä asennossa. Erilaisia asentoja kokeillaan rohkeasti saman aktin aikana: kyselyn mukaan vanhimmassakin ikäryhmässä yli 55-vuotiailla joka viides oli kokeillut viimeisimmän yhdynnän aikana ainakin kahta eri asentoa. Nuorilla eri asennot ovat vieläkin yleisempiä.

4. Kiinnostus samaan sukupuoleen

Erityisesti naisia kiinnostaa seksi saman sukupuolen kanssa, enemmän kuin koskaan aiemmin. Lesbosuhteet ovatkin yleistyneet todella paljon, sekä lisäksi ihan vain seksin kokeileminen naisen kanssa.

5. Sitomisleikit

Raju seksi on selvästi yleisempää, tai ainakin kiinnostus siihen on selvästi suurempaa kuin aiemmin. Sitomiset, roolileikit, ruoskat ja muut tavat monipuolistavat niin ikään seksielämää, mutta vain silloin, kun seksin molemmat osapuolet ovat siinä mukana vapaaehtoisesti.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun