Tutkimus: Miehet tulkitsevat naisen seksihalukkuuden usein väärin

Tutkimus: Miehet tulkitsevat naisen seksihalukkuuden usein väärin

14.12.2017

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan miehet osaavat yllättävän huonosti tulkita naisen seksuaalista halukkuutta. Naisen eleet tai eleettömyys tulkitaan usein vain miehen oman fiiliksen perusteella, kysymättä naiselta mitään. Tutkimus ei toki anna oikeutta seksuaaliseen häirintään, mutta kannustaa naisia ilmaisemaan selkeämmin sanallisesti itse, mitä haluavat.

 

Tutkimukseen osallistuneille miehille esitettiin erilaisia skenaarioita tilanteista naisen ja miehen välillä. Naisen annettiin ymmärtää olevan viehättävä ja sen tyyppinen, jonka kanssa miehet todennäköisesti itse mielellään harrastaisivat seksiä. Miesten täytyi arvioida asteikolla yhdestä seitsemään naisen halukkuutta seksiin erilaisissa tilanteissa.

 

Kyselyn perusteella miehet luottivat pääasiassa vain omaan arviointikykyynsä asiassa. Esimerkiksi tilanteessa, jossa nainen ei enää vastannut seksuaalisiin pyrkimyksiin tai sanoihin mutta ei vastustellutkaan, puolet miehistä tulkitsi naisen edelleen halukkaaksi. Ilman että kysyi naiselta asiasta mitään.

 

Tutkimus ei ole otokseltaan kovin laaja ja luotettava, sillä siihen vastasi vain noin 150 nuorta parikymppistä opiskelijamiestä yhdestä amerikkalaisyliopistosta. Otos antaa kuitenkin pientä viitettä tähän suuntaan, joka toki on tuttu naisille ihan arkielämästäkin. Toivottavasti saamme lähitulevaisuudessa aihetta koskevan luotettavamman tutkimuksen.

 

Tutkimuksen paras anti on tietysti se, että se muistuttaa naisia pitämään selkeämmin itse huolta omista rajoistaan. Naisen on tärkeää ilmaista selkeästi, sanallisesti, mitä hän haluaa ja mitä ei, milloin on valmis seksiin ja milloin ei, eikä suinkaan olettaa miehen osaavan lukea hänen ajatuksiaan. Omista rajoistaan kiinnipitäminen on tärkeää myös parisuhteessa, ei pelkästään outojen miesten kanssa.

 

Lähde: Broadly


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun