Nyt se on selvitetty: Onnellisen parisuhteen resepti, ole hyvä!

Nyt se on selvitetty: Onnellisen parisuhteen resepti, ole hyvä!

12.02.2018

Suurin osa ihmisistä haluaisi elää onnellisessa parisuhteessa, mielellään saman kumppanin kanssa. Harvemmalla se onnistuu. Tutkijat ovat kuitenkin nyt selvittäneet yksinkertaisen reseptin, jonka avulla parit ovat pysyneet yhdessä pitkään ja tyytyväisinä. Paljastettakoon jo tässä vaiheessa, että seksi on yksi olennainen osa tuota reseptiä.

 

Pure Wow nettisivusto listasi kahdeksan kohtaa, jotka tutkitusti ovat yhdistäneet pitkiä parisuhteita sekä ovat pitäneet ihmiset tyytyväisinä ja onnellisina parisuhteessa.

1. Positiivista vuorovaikutusta viisinkertaisesti

Tyytyväisyys lähtee siitä, millaisiin peileihin katsomme päivittäin, oma peilikuva lasketaan tähän olennaisena mukaan. Parisuhteessa päivittäisestä vuorovaikutuksesta aina yhtä negatiivista kohtaamista vastaa tulisi olla viisi positiivista kohtaamista, jotta fiilis säilyy selvästi plussalla. Negatiivisen kohtaamisen vaikutus on niin suuri. Ja tämä kannattaa huomioida myös suhteessa itseensä, siinä, miten itselleen puhuu. Useiden tutkimusten mukaan onnelliset ja pitkään yhdessä pysyvät parit saattavat kiusoitella ja leikitellä myös kesken konfliktin.

2. Jakakaa kotityöt

Tämä on todistettu moneen kertaan, monessa kyselyssä. Seksin ja uskollisuuden jälkeen sitä pidetään tärkeimpänä asiana parisuhteessa. Eikä ihme. Mikä alkaa enemmän ketuttamaan vuosien mittaan kuin se, että toinen hoitaa suurimman osan kotitöistä? Olkoonkin, että syynä olisivat pidemmät työpäivät tai mitä tahansa. Kyseessä on reiluuden ja arvostuksen kokemus. Kukaan ei halua kokea olevansa puolisonsa taloudenhoitaja.

3. Älkää somettako suhteestanne!

Tutkimukset osoittavat, että mitä enemmän sometat suhteestasi, tekemisistäsi ja kumppanistasi, sitä epävarmempi suhteenne on! Anna hälytyskellojen soida, jätä sometus ja sen sijaan keskity kuhunkin hetkeen fyysisesti eikä somen välityksellä!

4. Luuri pois!

Olemme paikalla, mutta emme läsnä. Tämä on nykypäivän vitsaus, jonka suurin syyllinen on älypuhelin. Älypuhelimen liiallinen tuijottaminen aiheuttaa pahoinvointia myös parisuhteessa. Huomioi siis oma puhelimen käyttösi. Toiset jättävät luurit pois kokonaan makuuhuoneesta, toisilla on tietty aika illalla, jonka jälkeen puhelinta ei enää käytetä. Toisille riittää muistutus, että aina fyysisesti läsnä olevat ihmiset ensin, sitten vasta puhelin. Jotkut riitelevät ja selvittävät asioitaan viesteillä. Toisilla se toimii, toisilla pahentaa tilannetta.

5. Kaunis ja tärkeä kiitos

Kiitos on äärimmäisen tärkeä sana, jota voi ihan opettelemalla opetella käyttämään. Aloita siitä, että vaikka teennäisesti kiität, vähitellen sen alkaa omaksua syvemmin väistämättä. Kiitollisuus parisuhteessa takaa sen, että arvostus ja kunnioitus toista kohtaan säilyy. Jos toinen muuttuu itsestäänselvyydeksi, ovat jo loppufanfaarit väistämättä käsillä...

6. Seksiä enemmän

Seksin suhteesta tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen on valtavasti tutkimuksia. Kerran viikossa seksiä harrastava pariskunta on väistämättä onnellisempi kuin kerran kuukaudessa, poikkeuksia toki on. Seksi on parisuhteessa fyysinen liima, joka tuo useimmiten myös henkisesti lähemmäs. Siitä ei kuitenkaan kannata tehdä sääntöä, vaan ainoastaan antautuu sen mahdollisuudelle useammin. Ja kenties jopa järjestelee elämäänsä niin, että tilaisuuksia seksille on useammin. 

7. Kehu ja kannusta

Toisen positiivinen huomioiminen, kannustaminen ja kehuminen sekä toisen ilon ja onnistumisen jakaminen ovat erittäin tärkeitä parisuhteessa, samoin kuin kaikissa muissakin suhteissa. Ihminen janoaa jo vastasyntyneenä äidin hyväksyvää katsetta, joka iloitsee pelkästä toisen olemassaolosta. Tämä jano ei lopu koko ihmisen elinaikana. Kumppanin positiiviset katseet ja ilon jakaminen tuovat arvostusta, kunnioitusta, luottamusta ja iloa parisuhteeseen.

8. Rikkokaa rutiineja

Uusien asioiden kokeminen yhdessä tuo hauskuutta ja iloa suhteeseen ja tekee muutenkin hyvää. Rikkokaa siis huolella rutiineja: ei enää samaan paikkaan lomalle, ei samaan ravintolaan, ei samoja asentoja seksissä, uusia seksileluja kehiin, uudet seksileikit.... ihan mitä tahansa! Kunhan se on uutta!

 

Mitkä ovat sinun reseptisi hyvään ja pitkään parisuhteeseen? Jaa meille kokemuksesi!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun