Seksilelujen ostamiseen liittyy monella edelleen häpeää

Seksilelujen ostamiseen liittyy monella edelleen häpeää

27.03.2018

Seksilelujen ostaminen ei suju kaikilta ilman häpeää, vaikka verkko-ostamisen tarjoama anonyymius helpottaa suurinta osaa tässä asiassa. Seksistä puhuminen sekä julkisesti että yksityisesti lieventää seksiin liittyviä estoja.

 

Seksin saralla on edelleen paljon vapautumisen varaa. Nuorempi polvi uskaltaa ehkä rohkeammin toteuttaa itseään seksissä ja kokeilla ennakkoluulottomasti esimerkiksi erilaisia ja uusia seksileluja, mutta keski-ikäiset ja sitä vanhemmat kärsivät edelleen näkymättömistä estoista. Pari- ja seksuaaliterapeutti Heikki Syrjämäki kirjoittaa Seura-lehden jutussaan yli 50-vuotiaiden kompleksisesta suhteesta seksiin ja seksileluihin.

 

Yli 50-vuotiailla olisi vihdoinkin aikaa toisilleen, parisuhteelle ja seksille, mutta Syrjämäen mukaan häpeä ja muut estot saattavat usein estää heittäytymisen uuteen. Seksilelut voisivat olla hyvä keino elvyttää ja piristää suhdetta ihan uudelle tasolle, mutta monilla liittyy erityisesti niiden ostamiseen häpeää ja pelkoja. Kivijalkaliikkeestä niitä ei voi ajatella edes ostavansa, mutta netin valikoimista ei tiedä, mitkä kaupat ovat turvallisia. Itse seksilelut hämmentävät: mihin ja miten niitä käytetään? Mitä juuri me tarvitsisimme?

 

Seksileluista löytyy valtavasti tietoa netistä. Siksi laadimmekin listan vinkeistä, joilla pääsee alkuun edellisen kaltaisessa tilanteessa:

 

 1. 1. Katso seksikauppojen suosituimmat tuotteet, usein suosituimmat ovat niitä tuotteita, jotka tuottavat mahdollisimman monelle iloa ja nautintoa.
   
 2. 2. Kokeilkaa rohkeasti vaikka jännittäisi! Klikkaa tilaus menemään ensin muutamasta tuotteesta. Seksileluja saa todella edullisesti, joten jos tuote ei miellytäkään, et paljoa häviä rahassakaan.
   
 3. 3. Tilaa huomaamattomasti! Itse asiassa tuotteet lähetetään aina huomaamattomassa kirjeessä. Ei siis tarvitse jännittää, että naapuri näkee paketin...
   
 4. 4. Lue netistä seksileluista. Netissä on valtavasti tietoa seksileluista ja seksiin liittyvästä. Lue esimerkiksi kymmenestä suosituimmasta seksilelusta tai yleisimmistä seksifantasioista.
   
 5. 5. Puhu kumppanin kanssa. Oikeastaan tämä kohta pitäisi olla ensimmäisenä. Tärkeintä on päästä selville siitä, mitä itse haluaa ja mitä kumppani haluaa. Sen jälkeen voitte alkaa etsiä tuotteita, jotka vastaavat noihin tarpeisiin.
   
 6. 6. Sooloseksi seksilelujen kanssa on ok myös parisuhteessa! Tämä on tärkeä kohta, sillä sooloseksi seksilelujen kanssa lisää oman seksuaalisuuden tuntemusta tehokkaasti. Mikäli oma seksuaalisuus on hukassa, on tärkeää sallia sooloseksi myös parisuhteessa.
   

Katso seksikaupat täältä.
 

Millaisia kokemuksia sinulla on seksiin ja seksileluihin liittyvästä häpeästä? Kuinka pääsit siitä vai pääsitkö? Kommentoi alle!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun