Naiset paljastavat: seksilelut tärkeänä osana orgasmin löytämisessä

Naiset paljastavat: seksilelut tärkeänä osana orgasmin löytämisessä

03.07.2018

Naisen orgasmi ja seksuaalinen nautinto on tänä vuonna ollut vilkkaasti esillä. Aiemmin kerroimme vuoden 2018 seksitrendeistä, joista tärkein oli naisten orgasmi. Nyt naiset ovat avanneet itse suunsa ja kertovat, kuinka he löysivät oman seksuaalisuutensa ja orgasmin.

 

Iso O on tänä vuonna todella iso, sillä siitä puhutaan nyt kaikkialla. Naisten orgasmista julkaistiin jopa kirja, ja kirjan kirjoittaja, erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström, onkin ollut mediassa esillä kirjan julkaisun jälkeen lähes viikoittain. 

 

Iltalehti kääntyi kuitenkin suoraan lukijoiden, naisten puoleen, ja kysyi heiltä seksuaalisuuden ja orgasmin löytämisestä. Kyselyn antia julkaistiin Iltalehden viikonloppuliitteessä Ilonassa kesä-heinäkuun vaihteessa.

 

Naisten vastauksissa korostui selvästi muutama seikka: keskittyminen omaan nautintoon, taitava kumppani sekä seksilelut. Naisten vastauksista saattoi lukea kipuilua oman nautinnon suhteen, onko siihen oikeutta vai ei, mutta lopulta jokainen päätyi tulokseen, että naisella on täysi oikeus orgasmiin ja nautintoon. Ja että nainen on lopulta itse vastuussa omasta nautinnostaan.

 

Seksilelut nousivat esiin useissa vastauksissa: "Olen löytänyt 20 euron hintaisen, pattereilla toimivan kiihotinkuulan, jota en enää vaihda, sillä orgasmi on 100-prosenttisen varma", kertoo nimimerkki Varma nakki. Seksileluja käytetään yhdessä kumppanin kanssa, erityisesti klitoriskiihottimia, mutta myös sooloseksissä. Vastauksista saa selvästi käsityksen, että sooloseksiä harrastetaan myös suhteen aikana. Sille tuntuu olevan tärkeä ja ihan omanlaisensa rooli osana naisen seksualisuuden toteuttamista. Seksilelujen kerrottiin olleen tärkeä osa myös teini-ikää, jolloin naiset olivat tutustuneet omaan seksualisuuteensa ja nautintoonsa.

 

Taitavan ja naistahuomioivan kumppanin roolia korostettiin vastauksissa myös muutamaan otteeseen. Kumppanin koettiin opettaneen omalla käyttäytymisellään muun muassa sitä, että naisen nautinto ja orgasmi ovat tärkeitä asioita. Naiset olivat itsekin oppineet arvostamaan suhteessa näitä asioita, vaikka ne eivät aiemmin olisikaan olleet tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun