Ei se määrä vaan laatu - seksiä kerran kuussakin riittää

Ei se määrä vaan laatu - seksiä kerran kuussakin riittää

09.10.2018

Sopiva seksin määrä puhuttaa paitsi mediassa myös parisuhteissa todella paljon. Paljonko seksiä olisi sopiva ja riittävä määrä molemmille osapuolille, pitäisi yllä positiivista liimaa suhteessa, mutta toisaalta ei tulisi pakoksi ja vaatimukseksi? Uuden tutkimuksen myötä vanhat käsitykset seksin määrästä kumoutuvat jälleen.

 

Uusimman tutkimuksen mukaan seksissä laatu korvaakin määrän eikä toisinpäin, kuten moni tutkimus on väittänyt. PsycholodyToday-sivuston uudessa artikkelissa kerrotaan kyselytutkimuksesta, jonka mukaan amerikkalaiset harrastavat seksiä noin kerran viikossa. Yllättävää tuloksissa oli se, että useammin seksiä harrastavat eivät olleet sen onnellisempia kuin kerran kuukaudessa tai tätä harvemmin seksihommiin joutavat.

 

Tutkijat muistuttavatkin pohtimaan mieluummin muita asioita seksissä kuin sen määrää. Esimerkiksi syitä siihen, miksi seksiä on harvoin. Jos seksin puute johtuu riitelystä ja halun puutteesta, voi olla helpointa hakea saman tien ulkopuolista apua. Jos seksiä on harvoin perheen arjen, kiireen, sairastelun ja väsymyksen vuoksi, arkipäivien organisoiminen uusiksi on olennaista. Tällöin pariskunnan täytyy priorisoida tärkeät asiat ja ottaa niskalenkki arjen kiireestä. Toisin sanoen ottaa elämä omiin käsiinsä, jolloin aikaa seksillekin on todennäköisesti enemmän.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun