Tällaista on suomalaisten seksi

Tällaista on suomalaisten seksi

06.07.2015

Suomalaisten seksin määrä on vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Seksiongelmia on yhä nuoremmilla pareilla. Silti suurin osa on edelleen tyytyväisiä seksin määrään.

Vanha määrä, että seksiä on suomalaisilla keskimäärin pari kertaa viikossa, ei taida enää pitää paikkaansa. Seksin määrä on vähentynyt, selviää Väestöliiton tuoreesta seksitutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat kuitenkin suhteellisen tyytyväisiä seksielämäänsä: 70 prosenttia koko väestöstä on tosi tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä seksielämäänsä. Seksin ei kuitenkaan koeta olevan enää niin tärkeä asia parisuhteessa, sillä vain noin 20 prosenttia koko väestöstä piti seksiä hyvin tärkeänä parisuhteen toimivuuden kannalta, yli puolet piti vain tärkeänä.

Suomalaiset haluavat sitoutua yhteen kumppaniin huolimatta korkeista erotilastoista: suurin osa on sitä mieltä, että seksi on sitä parempaa mitä kauemmin kumppanin on tuntenut. 70 prosenttia vastanneista on täysin tai jokseenkin sitä mieltä. Yhteen kumppaniin tukeuduttiin myös kysymyksessä, jossa testattiin uskollisuutta. 60 prosenttia ei ollut missään nimessä valmis seksisuhteeseen useamman kanssa yhtä aikaa.

Seksikumppaneiden määrä selvisi myös tutkimuksessa. 20 prosentilla väestöstä oli ollut vain yksi seksikumppani, toiseksi suurin ryhmä taas oli ryhmä, jossa oli ollut 10-19 seksikumppania. 16 prosentilla suomalaisista seksikumppaneita oli ollut näin paljon.

Seksiin ei käytetä kovin paljoa aikaa, sillä yleisimmin ihmiset harrastivat seksiä kerrallaan 6-10 minuuttia (23,4% koko väestöstä) ja 11-15 minuuttia (23% väestöstä). 

Katso lisää Väestöliiton sivuilta.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun