Tämä on vuorokauden paras aika harrastaa seksiä

Tämä on vuorokauden paras aika harrastaa seksiä

18.08.2015

Nyt on tutkittu sekä miehelle että naiselle optimaalinen aika harrastaa seksiä vuorokaudessa. Arvaatko mikä aika se mahtaa olla?

Sekä miehen että naisen hormoonitaso vaihtelee voimakkaasti päivän aikana. Hormonit taas tunnetusti vaikuttavat olennaisesti himokkuuteen ja siihen, kuinka halukkaasti katsot kumppaniasi.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi miesten testosteronitaso vaihtelee niin voimakkaasti, että päiväsaikaan se on vain 20-50 prosenttia yöllisestä tasosta. Yöllä miehet ovat siis halukkaimmillaan, sillä testosteronitasot ovat korkeimmillaan aamuyöstä.

Naisilla hormonimuutokset päivän aikana ovat samankaltaisia kuin miehellä. Myös naisten testosteronitasot ovat korkeimmillaan yöllä, ja testosteroni on nimenomaan se hormoni, joka tekee naisen himokkaaksi. Naisten himokkuutta tosin saattaa yöaikaan latistaa melatoniinihormoni, joka väsyttää. Melatoniinia erittyy naisilla enemmän kuin miehillä. Unealiaisuus ja väsymys on asia, joka saa naisen helposti kieltäytymään seksistä.

Tutkijat ovatkin laskeneet optimaalisen ajan seksille, nimenomaan biologian kannalta. Hetki on juuri ennen kuutta aamulla. Silloin naisen melatoniinitasot ovat jo laskeneet, mutta molempien testosteronitasot ovat korkeimmillaan. Kannattaa siis mennä aikanaan nukkumaan ja herätä hieman aikaisemmin aamulla. Mikä onkaan mukavampi aloitus päivälle kuin vetreät petileikit!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun