Tässä on hyvän parisuhteen avaimet - katso lista

Tässä on hyvän parisuhteen avaimet - katso lista

29.08.2015

Seksuaaliterapeutit hokevat jatkuvasti, että hyvässä parisuhteessa on tarpeeksi seksiä. Siihen tarvitaan kuitenkin myös paljon muuta. Riittävä seksin määrä saattaa kuitenkin olla merkki siitä että parisuhteessa kaikki on hyvin.

Vastikään taas kaksi seksuaaliasiantuntijaa pahoitteli sitä, kuinka suomalaiset harrastavat seksiä koko ajan vähemmän. Toinen, gynekologi Anneli Kivijärvi, oli suorastaan sitä mieltä, että naiset ovat laiskoja kun kieltäytyvät seksistä.

Usein seksistä kieltäytymisen tai haluttomuuden takana on paljon muuta kuin laiskuus: parisuhde saattaa olla niin epätyydyttävä ja epätasa-arvoinen, että seksiä ei vain tee mieli.

Katso alla olevasta listasta, mitkä asiat hyvässä parisuhteessa pitää olla molemmilla osapuolilla.

1. Olette itsenäisiä. Tasapainoisessa suhteessa kumppanit ovat itsenäisiä ja tasa-arvoisia. Sopiva itsenäisyys merkitsee toisille eri asiaa kuin toisille. Jollekin se merkitsee taloudellista itsenäisyyttä ja riippumattomuutta, toisille vain muutamaa omaa harrastusta.

2. Arvostatte itseänne. Mikäli parisuhde on toista latistava ja alistava, sellaiseen ei kannata jäädä. Hyvä parisuhde vahvistaa itseluottamusta ja itsearvostusta.

3. Molemmilla on omia ystäviä. Vaikka suhteen alussa kaikki aika tekisi mieli viettää rakastetun kanssa, älä unohda ystäviäsi. Ystävät ovat olleet elämässä paljon kauemmin kuin kumppanisi ja tulevat olemaankin todennäköisesti. Ystävien kanssa vietetty aika ei ole pois kumppanilta vaan pidemminkin tukee parisuhdetta välillisesti, sillä ystävät myös vahvistavat persoonaa.

4. Oma ura ja siihen liittyvät haaveet. Tasapainoisessa suhteessa molemmilla on yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa urahaaveitaan. Jos koet että näin ei ole, asia kannattaa ottaa heti puheeksi kumppanin kanssa.

5. Tunnette olonne onnelliseksi. Hyvässä parisuhteessa olo on onnellinen ja tyytyväinen. Jos tunnet jatkuvasti olosi onnettomaksi, yksinäiseksi ja jätetyksi, parisuhde ei välttämättä ole teille kummallekaan hyvä. Toisaalta joskus omat ongelmat, kuten kasvukriisit tai masennukset tekevät onnettomaksi huolimatta siitä, millainen parisuhde on.

6. Molemmat päättävät asioista. Isot molempien elämää koskevat päätökset tehdään aina yhdessä. Jos koet että sinulla ei ole päätöksissä sananvaltaa, parisuhteenne ei varmasti ole tasapainoinen.

7. Molemmat ovat omia itsiänsä. Hyvässä parisuhteessa kumpikaan ei hukkaa omaa identiteettiään vaan molemmat ovat omia arvokkaita persooniaan. Kumpikaan ei saa määräillä millainen toisen pitäisi olla.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun