Evira: Potenssilääkkeellä vaarallisia seurauksia

Evira: Potenssilääkkeellä vaarallisia seurauksia

31.08.2015

Evira on varoittanut Suomessa myytävästä potenssivalmisteesta, jolla voi olla vaarallisia seurauksia terveydelle.

Ravintolisänä myytävä seksuaalista kykyä parantava potenssivalmiste Apollo+ on Tullin mukaan vaarallinen. Evira on ilmoittanut, että kyseistä lääkettä käyttävän kannattaa lopettaa käyttö heti ja tarvittaessa otettava yhteys lääkäriin.

Apollo+ -potenssivalmisteessa on Tullin tutkimusten mukaan ilmoittamatonta lääkeainetta, ditio-desmetyyli-karbodenafiiliä. Kyseinen lääkeaine on Viagra-lääkkeen vaikuttavana aineena tunnetun sildenafiilin kaltainen aine, joka voi aiheuttaa vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia. Seksuaalisen kyvyn lisäämiseksi myytävän Apollo+ -tuotteen käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran sydän- ja verisuonitauteja poteville, joiden tulee lopettaa tuotteen käyttö välittömästi.

Jos valmisteen käyttäjä epäilee saaneensa valmisteesta haittavaikutuksia, on tärkeää käydä tutkituttamassa sivuvaikutukset lääkärillä sekä ilmoittaa niistä oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisille.

Tuotetta on ollut myynnissä kahden, neljän tai kymmenen kapselin pakkauksissa ainakin Hotlips -seksikaupassa sekä verkkokaupassa. Sittemmin tuote on poistettu myynnistä ainakin Hotlipsin verkkokaupasta.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun