Seksiasiantuntija paljastaa: Nämä asiat seksissä huolestuttavat

Seksiasiantuntija paljastaa: Nämä asiat seksissä huolestuttavat

29.09.2015

Ihmiset ovat keskimäärin huolestuneita melko samanlaisista asioista. Seksissäkin he miettivät samanlaisia ongelmia. Seksiasiantuntija paljastaa, millaisia kysymyksiä häneltä useimmiten kysytään vastaanotolla.

1. Kuinka usein seksiä yleensä harrastetaan?

Yleisin seksiin liittyvä ongelma parisuhteessa on se, että halut eivät puolisoilla täsmää. Toinen haluaa enemmän kuin toinen, ja monesti pariskunta vääntääkin siitä, kumman haluama määrä on oikea. Seksuaaliterapeutin mukaan oikeaa seksin määrää ei ole, vaan riittävä määrä on hyvin yksilöllistä.

2. Onko koolla väliä?

Biologisesti koolla ei ole väliä, sillä pienellä ja isolla peniksellä saa hoidettua hedelmöityksen ja tuotettua molemmille nautintoa yhtä lailla. Naisen paikat mukautuvat miehen peniksen mukaan. Kokokysymys on pikemminkin maku- ja tottumiskysymys.

3. Mikä on paras asento?

Tämäkin on makukysymys, mutta useimpien pariskuntien mielestä paras asento on sellainen, jossa näkee toisen kasvot. Eli vastakkain niin, että mies on päällä, on yleisin asento. Toisaalta, jos nainen on päällä, yhdyntä kestää yleensä pidempään ja nainen saa suuremman nautinnon.

4. Kuinka tulisin halukkaammaksi?

Seksuaaliseen halukkuuteen vaikuttavat niin monet seikat, että erikseen on hankala eritellä kuinka halukkuutta voisi lisätä. Stressi yleisesti latistaa haluja, samoin kuin ongelmat parisuhteessa. Pariterapia tai seksuaaliterapia voi auttaa. Samoin fyysinen läheisyys kumppanin kanssa, muutenkin kuin sängyssä. Lääkkeisiin ei kannata turvautua kuin viimeisessä hädässä.

5. Miten seksi kestäisi kauemmin?

Mikäli haluaa seksin kestävän kauan, kannattaa panostaa esileikkeihin. Itse yhdyntää on vaikea jatkaa kovin kauan.

6. Voiko uskottomuudessa ryvettynyttä suhdetta pelastaa?

Uskottomuus on aina valtava pettymys ja koetus parisuhteelle. Tämänkin koettelemuksen yli voi päästä, mikäli molemmat ovat aidosti halukkaita käymään vaikea asiat läpi ja yrittämään uudestaan, keskustellen. Toisia suhteita taas ei voi pelastaa.

7. Uskallanko ehdottaa jotain uutta?

Parisuhde perustuu avoimuuteen ja luottamukseen. Seksikin voi tulla paljon hauskemmaksi ja paremmaksi, kun uskallat luottaa ja avata itsesi ja kertoa kumppanille omista fantasioistasi. Älä ehdota niitä ehdottomana totuutena vaan pikemminkin niin, että itse voisit olla innoissasi tällaisesta uudesta, esimerkiksi uusista seksileluista. Älä loukkaannu jos kumppanisi ei innostu heti, voi olla että hän tarvitsee sulatteluaikaa. Tai sitten hän ei lämpene niille koskaan, hyväksy myös se.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun