Tutkimus: Miehet pelkäävät fiksumpaa seksikumppania

Tutkimus: Miehet pelkäävät fiksumpaa seksikumppania

27.10.2015

Taas kerran on todistettu, että älykkäät naiset ovat loppujen lopuksi miehelle kauhistus, vaikka heitä viehättäisikin ajatus älykkäästä naisesta seksikumppanina. Itseä älykkäämpi nainen koetaan uhkana.

Kolmen amerikkalaisyliopiston tekemässä yhteisessä tutkimuksessa selvisi, että miehet suorastaan pelkäävät itseään älykkäämpää naista, tai ainakin kokevat tämän uhkana. Tutkimuksessa psykologit haastattelivat 105 miestä ennen koetta, viehättääkö heitä itseään paremmin älykkyystesteissä selvinneet naiset. Tässä vaiheessa tutkimusta älykkäät naiset vielä kiehtoivat suurinta osaa miehistä.

Tutkimuksen edetessä ääni kellossa muuttui. Miehet tekivät älykkyystestin, jonka jälkeen heillä sanottiin olevan tapaaminen naisen kanssa, joka on pärjännyt samassa testissä paremmin tai huonommin kuin mies itse. Miehet, jotka tiesivät naisen pärjänneen testissä itseään paremmin, eivät kuitenkaan olleet tapaamisessa enää yhtä itsevarmoja. He pitivät itseään etäällä naisesta, arvioivat tämän vähemmän viehättäväksi kuin vähemmän älyllisen naisen, eivätkä olleet innokkaita vaihtamaan yhteistietojaan treffejään varten. Miehet selvästi kokivat älykkään naisen uhkana.

Myös aiemmissa tutkimuksissa on saatu samansuuntaisia tuloksia. Esimerkiksi tutkimuksissa on todettu, että parisuhteet, joissa nainen tienaa miestä enemmän, voivat useammin huonommin ja ne päätyvät useammin eroon kuin suhteet, joissa mies tienaa enemmän.

Miehet ovat luonnostaan kilpailuhenkisiä, joten ilmeisesti monet heistä kilpailevat myös naisten kanssa. Toisaalta tasapainoinen, itsensä tunteva ja itseään arvostava ja kunnioittava mies osaa arvostaa ja kunnioittaa naista sellaisenaan, oli tämä älykkäämpi tai tyhmempi kuin mies itse, eikä naisen älykkyys siten varmasti vaikuta tällaisen miehen parinvalintaan.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun