Näitä asioita seuraa, jos lopetat seksin elämästä

Näitä asioita seuraa, jos lopetat seksin elämästä

20.11.2015

Säännöllinen seksi on osa ihmisen psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia, ainakin päätellen sen monista postitiivisista vaikutuksesta mieleen ja kehoon. Mutta mitä tapahtuu, jos seksiä ei elämässä ole?

Women's Health listasi, mitä todennäköisesti seuraa säännöllisen seksin lopettamisesta:

1. Sinua ahdistaa

Ainakin tilastollisesti säännöllisen seksin puute lisää ahdistusta ja stressiä, sillä seksi auttaa purkamaan energiaa. Skotlantilaistutkimuksen mukaan seksistä pidättäytyneet ihmiset stressasivat selvästi enemmän haastavia tilanteita, kuin he, jotka olivat harrastaneet seksiä vähintään kerran viimeisen kahden viikon aikana.

Tämä saattaa selittyä sillä, että seksin aikana ja sen jälkeen elimistöön virtaa endorfiinia ja muita positiivisia vaikutuksia omaavia hormoneja. Yksin harjoitetulla seksillä ei ollut samanlaisia positiivisia vaikutuksia kuin yhdessä harrastetulla.

2. Sairastut flunssaan

Ainakin todennäköisesti herkemmin, kuin tyyppi, joka harrastaa säännöllisesti seksiä. Wilkesin yliopiston tutkimuskessa nimittäin selvisi, että vähintään kerran kahdessa viikossa seksiä harrastaneilla oli parempi vastustuskyky kuin kokonaan seksittä elävillä.

3. Pääset virtsatietulehduksista

Jotain positiivista seksin lopettamisesta! Mikäli olet kärsinyt virtsatietulehduksista, pääset niistä todennäköisesti eroon lopettamalla seksin harrastamisen. Tutkimusten mukaan 80 prosenttia virtsatietulehduksista tulee kaksi päivää seksin harrastamisen jälkeen. Seksin aikana virtsateihin saatta kulkeutua bakteereja, jotka aiheuttavat tulehduksen.

4. Parisuhteesi alkaa kärsiä

Todennäköisesti parisuhde kärsii seksittömyydestä jossain vaiheessa, sillä tällöin kiintymyshormoni oksitosiinia ei välttämättä niin paljoa tule. Oksitosiini auttaa meitä kiintymään ja kiinnittymään toisiimme ja pitämään toisistamme henkisesti kiinni. Seksi myös tukee omaa seksuaalista itsetuntoa ja itsetuntoa muutenkin.

Toisaalta parisuhde ei välttämättä kärsi, jos seksin lopettamispäätös on oikeasti yhteinen ja jos parisuhteessa on muuta koskettelua ja lähellä olemista.

5. Saatat masentua

Monien tutkimusten mukaan seksittä elävät kärsivät helposti masennuksesta. Myös naiset, sillä vaikka usein puhutaan naisten haluttomuudesta, se on naisille yhtä tärkeää kuin miehille.

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun