Nainen, onko vaikeuksia saada orgasmia? Syy voi olla näissä

Nainen, onko vaikeuksia saada orgasmia? Syy voi olla näissä

27.11.2015

Naisten orgasmiongelmat ovat todella yleisiä. Vain harva nainen saa orgasmin pelkästä yhdynnästä, eikä varsinkaan seksielämän alkutaipaleita kulkevat miehet tästä välttämättä edes tiedä.

Syitä orgamihankaluuksiin voi olla todella monia. Good Housekeeping -lehti listasi kuitenkin yleisimmät:

1. Lääkitys haittaa

Jotkut lääkkeet saattavat häiritä orgasmia tai jopa estää kokonaan. Erityisesti monet masennuslääkkeet häiriköivät seksihormonitoimintaa, jolloin orgasmit saattavat loppua kokonaan tai vaimeta.

2. Yksipuolinen seksi

Monelle naiselle pelkkä yhdyntä ei riitä orgasmin saamiseen, vaan tarvitaan muutakin kiihottamista. Esileikki on todella tärkeä, joten sitä ei kannata unohtaa. Monelle paras tapa saada orgasmi on kiihottaa erikseen klitorista, ja mikäli kumppani ei osaa tai muista, sen voi tehdä nainen itsekin. Naisenkin on tärkeää ottaa itse vastuu nautinnostaan ja orgasmistaan, eikä odottaa liian passiivisesti miehen tietävän mitä toinen haluaa. Varmin tapa saada toinen selville omista haluistaan on kertoa niistä.

3. Stressi

Stressi estää orgasmin ja usein myös hankaloittaa koko seksiin keskittymistä. Stressiä voi tulla milloin mistäkin, kuten seksitaudeista tai ehkäisyn pitävyydestä, mutta myös ihan muista elämään ja työhön liittyvistä asioista. Tärkeä on hyväksyä stressi, nähdä se ja myöntää se, koska vain sillä tavalla annat sille tilaa olla ja toisaalta pääset siltä myös hetkeksi rauhaan vain näkemällä sen.

4. Et tunne itseäsi etkä tiedä mistä nautit

Terveydenhoitajat eivät turhaan puhu itsetyydytyksen hyödyistä tytöille, sillä vain sitä kautta tytöt ja naiset pääsevät tutuiksi oman vartalonsa kanssa. Jos et saa orgasmia, et välttämättä edes tiedä, mikä sinua kiihottaa ja miten mahdollisesti voisit saavuttaa huipun. Tällöin ainoa keino on alkaa tutustumaan rohkeasti itseensä itsetyydytyksen kautta, joko yhdessä kumppanin kanssa tai yksin.

5. Suorituspaineet

Naisellekin voi tulla sängyssä suorituspaineita, sillä olisihan se ihanaa ja helppoa jos orgasmi tulisi kuin sormia napsauttamalla. Usein paineet orgasmin saamiseen nousevat mitä kauemmin sen saaminen kestää. Ja toisaalta mitä enemmän odotat sitä, se kauemmas huippu katoaa... Keskity siis nauttimaan juuri kyseisestä hetkestä ja olemaan miettimättä mahdollista orgasmia.

6. Liukasteen puute

Jopa 40 prosenttia naisista kostuu liian vähän itsestään. Todella monilla naisilla kosteusongelmaa voi olla tietyssä kierron vaiheessa. Kuivilla paikoilla mikään ei onnistu, seksistä ei nauti, ja se saattaa jopa sattua. On siis parempi käyttää liukastetta.

7. Anatomiset syyt

Joskus todella harvoin orgasmin puute voi selittyä fysiologisilla syillä, jotka on mahdollista korjata. Mikäli orgasmiongelmat jatkuvat vuodesta toiseen, asiasta kannattaa ehdottomasti keskustella gynekologin kanssa, joka voi tutkia helposti asian.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun