Psykologi: Intohimo ja kipinä on tärkeää säilyttää suhteessa, vaali seksiä

Psykologi: Intohimo ja kipinä on tärkeää säilyttää suhteessa, vaali seksiä

27.01.2016

Psykologi kehottaa kaikenlaisia pareja vaalimaan intohimoa ja erilaisuutta parisuhteessa. Hänen mukaansa liian suuri samankaltaisuus sammuttaa kipinän suhteesta ennen pitkää, myös sängyssä.

Hyvän seksin taustalla on intohimo ja toisaalta hyvä seksi pitää yllä kipinää parisuhteessa, sitä liimaa, joka pitää suhteen elävänä ja freshinä. Psykologi Tony Dunderfelt on ottanut elämäntehtäväkseen puhua intohimosta ja sen vaalimisesta, siksi hän on paljon esillä mediassa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Dunderfelt lyttää käsityksen nykyaikaisesta parisuhteesta, jossa miehen ja naisen tai homoliitoissa maskuliinin ja feminiinin on pakko olla niin tasavertaisia, että erilaisuus kuolee.

- Parisuhteista on tehty kaverisuhteita, joissa erilaisuus on kuollut. Kumppanuutta, ystävyyttä ja lämpöä kyllä löytyy, mutta valitettavasti se ei riitä. Nykyaikainenkin uranainen kaipaa rinnalleen oikeaa rakastajaa!

Dunderfeltiä on julkisesti moitittu kivikautisuudesta, sillä hän puhuu perinteisistä parisuhdemalleista, joissa molemmat osapuolet saavat toteuttaa vapaasti omaa sukupuoltaan. Dunderfeltin mukaan sukupuoli tai homoliitoissa oma suuntaus on tosiasia, jota ei kannata ohittaa eikä sammuttaa. Sukupuolisuus, omasta feminiinisyydestään tai maskuliinisuudestaan nauttiminen, on asia, joka pitää yllä pariskunnan erilaisuutta ja siten myös kipinää yllä. Ei tarvitse olla luolamies todetakseen tämän, pelkästään jo biologian ja evoluution kannaltakin tämän voi todeta.

- Jotkut voivat elvyttää parisuhteensa harrastamalla enemmän seksiä, ostamalla muutamia seksileluja ja avaamalla niillä uusia maailmoja sängyssä. Tämä ei kuitenkaan toimi kaikilla, osa ahdistuu.

Dunderfeltillä on parisuhteen lopahtamisesta omakohtaista kokemusta, siksi hän tietää hyvin tarkasti mistä puhuu. Hänen pitkä ja hyvä parisuhteensa loppui yhtenä päivänä kuin seinään, ilman että hän oli yhtään aavistanut jonkin asian olevan hullusti suhteessa. Omasta mielestään heidän suhteensa oli lähes täydellinen: he jakoivat asioita, arki oli kivaa ja sopivan kiireetöntä, tasa-arvoista, molemmilla kiinnostavat työt. Jotain kuitenkin puuttui ja sen vaimo ilmaisi ja halusi erota.

Sittemmin Dunderfelt on ymmärtänyt, että liiallista tasa-arvoa tavoitellessaan he hukkasivat itsensä ja erilaisuutensa ja sitä kautta myös menettivät toisensa. Intohimo ja kipinä sammui. Nyt Dunderfelt yrittää auttaa vastaavassa tilanteessa olevia pareja vastaanotollaan Helsingissä ja puhumalla asiasta julkisesti.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun