10 totuutta naisen orgasmista

10 totuutta naisen orgasmista

03.02.2016

Naisen orgasmi tuntuu usein olevan kompeksisempi kuin miesten. Naisen onkin vaikeampi saada orgasmia, ja osa naisista jääkin kokonaan ilman, mutta toisaalta kun orgasmi tulee, se on tutkitusti pidempi ja järisyttävämpi kuin miehen!

Tässä on 10 asiantuntijoiden listaamaa faktaa naisen orgasmista:

1. Orgasmi on huippu

Orgasmissa on kliimaksi, jossa sekä seksuaalinen kiihottuminen sekä lihasjännitys laukeavat. Naisella orgasmi tarkoittaa käytännössä voimakkaita lihaskouristuksia kohdussa, emättimessä ja peräaukolla.

2. Orgasmi aiheuttaa hormoniryöpyn

Se miksi orgasmi tuntuu niin ihanalta, selittyy hormoneilla. Lihasjännityksen laukeaminen saa aivoissa aikaan 30 eri aivoalueen aktivoituminen. Esimerkiksi pelon tunne katoaa, kontrolli vähenee ja samaan aikaan elimistöön virtaa voimakasta mielihyvää lisääviä hormoneja kuten endorfiineja, oksitosiinia ja prolaktiineja.

3. Kiihotus kulkee hermoja pitkin

Kiihottavat aistimukset kulkevat genitaalialueelta aivoihin neljää eri hermoreittiä suoraan aivoihin. Useat eri reitit sekä se, että hermotus menee suoraan aivoihin, ei selkäytimen kautta, mahdollistaa orgasmin myös monissa halvaustapauksissa.

4. Naisista vain yksi neljästä saa orgasmin yhdynnässä

Kun miehistä jopa 75 prosenttia saa aina orgasmin yhdynnässä, naisista tähän onnelliseen ryhmään kuuluu vain joka neljäs tai jopa alle. Kolme neljästä naisesta saa orgasmin kiihottamalla klitorista samaan aikaan. Jotkut naiset eivät kuitenkaan voi koskaan saada orgasmia, ehkä noin joka kymmenes.

5. Liika alhokoli vaikeuttaa orgasmia

Humala, monet lääkkeet, stressi, masennus, monet muut sairaudet sekä väsymys vaikeuttavat orgasmin saamista ja ylipäätään latistavat koko seksihaluja. Sen sijaan pieni määrä alkoholia voi lisätä seksuaalista halukkuutta.

6. Yllättävän moni on näytellyt orgasmia

Naisista jopa 70 prosenttia on joskus näytellyt saaneensa orgasmin. Nainen päätyy näyttelemään orgasmia silloin, kun sen saaminen tuntuu hankalalta ja liian pitkälliseltä, ja toisaalta silloin, kun he eivät nauti erityisesti ja haluavat saada seksin päätökseen ja miehen laukeamaan.

Todennäköisesti orgasmin näytteleminen liittyy useammin irtosuhteisiin, joissa ei ole keskinäistä luottamusta niin, että seksiin liittyvistä peloista ja ongelmista voisi puhua ja aidot tunteet uskaltaisi näyttää.

7. Nainen saa orgasmin noin 10-20 minuutissa

Kun miehellä menee orgasmin saamiseen yhdynnässä aikaa noin 4 minuuttia, naisella aikaa menee yhteisessä seksissä noin 10-20 minuuttia. Yksin nainen voi tosin saada nopeammin orgasmin, keskimäärin 4 minuutissa. Nainen voi saada yhdynnän aikana monta orgasmia, kun taas miehelle se on vaikeampaa, joskaan ei mahdotonta.

8. Nainen voi saada orgasmin liikunnasta

Nainen voi laueta tehdessään vatsalihaksia, nostaessaan painoja, kiivetessään köyttä pitkin, pyöräillessään, joogatessaan tai jopa juostessaan! Orgasmi perustuu tahattomiin jännittämisiin ja sukupuolielinten stimulointiin liikunnan aikana.

9. Vanhetessaan orgasmi helpottuu

Yli kolmekymppinen nainen saa todennäköisesti helpommin orgasmin kuin alle 25-vuotias. Orgasmin helpottuminen perustuu naisen itsetuntemukseen, armollisuuden oppimiseen sekä oman kehontuntemuksen lisääntymiseen.

10. Miksi nainen saa orgasmin?

Naisen orgasmin syytä ei tiedetä vielä, kun taas miehen orgasmi on välttämätön elämän jatkumisen kannalta. Tutkijat arvioivat, että raukeana nainen hedelmöittyy todennäköisemmin, verrattuna siihen että hän nousisi heti ylös ja alkaisi touhuta askareitaan. Toisaalta orgasmi saattaa lisätä henkistä kiintymystä puolisoon, mikä taas on erittäin tärkeää elämän turvallisen jatkumisen kannalta.


Takaisin

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Pöö5
Hienoa tietoa! Käykää toki lukemassa lisää liikunta orgasmeista matojapupu.blogspot.com :P

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun