Uusi tutkimus: Suomalaisten seksielämä retuperällä

Uusi tutkimus: Suomalaisten seksielämä retuperällä

02.03.2016

Suomalaisten parien seksielämä on haalistunut vain haaveeksi siitä, mitä parit haluaisivat sen olevan. Erityisesti naiset ovat yksinkertaisesti liian väsyneitä harrastamaan seksiä.

Ruuhkavuodet, työt, kiire, lapset, stressi.... Erityisesti suomalaisten naisten seksuaalisia haluja verottaa nykypäivän kiireinen elämänrytmi. Suomalaisten seksielämää kartoittaneessa Finsex-tutkimuksessa selvisi, että suomalaiset parit rakastelevat selvästi vähemmän kuin aikaisemmin - ja selvästi vähemmän kuin he oikeasti haluaisivat.

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula arvioi, että syynä tähän ei ole pelkästään väsymys vaan myös se, että nykyään moni asia arvotetaan yhteisen seksin edelle. Harrastukset ja esimerkiksi sosiaalinen media sekä älylaitteet tahtovat iltaisin mennä sen edelle, että järjestettäisiin aikaa kumppanille.

Tilanne on sama, oli sitten kyse avio- tai avoliitoista. Ainoastaan etäsuhteessa elävät, jotka eivät jakaneet jokapäiväistä arkeaan keskenään, harrastivat seksiä niin paljon kuin oikeasti halusivat. Avioliitossa yhdyntöjä oli keskimäärin noin neljä kuukaudessa, avoliitossa kuusi ja erillissuhteessa seitsemän kertaa kuukaudessa. Tämä on vähemmän kuin koskaan. Kyselyssä selvisi, että miehet toivoivat kolmea ja naiset kahta yhdyntää viikossa.

Kontulan mukaan haluttomuus, tai pikemminkin "ei jaksa haluta" -asenne on todella yleistä naisilla. Kontulan mukaan tällöin on kyse paitsi fyysisestä myös henkisestä väsymyksestä, jolloin seksin harrastamiseen tarvitaan suuria ponnisteluja. Moni nainen kuitenkin ponnistelee aloittaakseen seksin, josta sittemmin nauttii kyllä.

Kontulan mukaan on todella harvinaista, mikäli molemmat parisuhteen osapuolet ovat tyytyväisiä seksin määrään. Vaikka erot toiveiden ja odotusten välillä kasvavat koko ajan suuremmiksi, Kontula kannustaa keskustelemaan ja ymmärtämään ja ajattelemaan kumppanistaan positiivisesti. Näin vältetään ristiriidat ja erimielisyydet, joihin seksihalujen kohtaamattomuus pahimmillaan parisuhteessa johtaa.

Lähde: Väestöliitto Finsex-tutkimus


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun