Kerran viikossa onkin paras määrä seksiä

Kerran viikossa onkin paras määrä seksiä

17.03.2016

Tutkijat eivät näytä pääsevän sopuun optimaalisesta seksin määrästä, sillä tuorein tutkimus väittää kerran viikossa seksiä riittävän hyvin onnellisen suhteen rakennusaineeksi. Aiemmat tutkimukset ovat olleet sitä mieltä, että kaksi kertaa viikossa, toiset taas, että kahden viikon välein...

Toronton yliopiston todella laajan parisuhdetutkimuksen mukaan tutkimuksen onnellisimmat parin harrastivat seksiä keskimäärin kerran viikossa. Ei enempää eikä vähempää. Tämän tutkimuksen mukaan näyttää siis siltä, että seksin määrä ja parisuhteen laatu ei siis kulje lineaarisesti käsi kädessä vaan pikemminkin U:n mallisesti: sekä liian vähän seksiä että liikaa seksiä näyttäisi kertovan useammin huonoa kuin hyvää parisuhteesta.

Suhde säilyy siis vireänä ja onnellisena, vaikka ei harrastaisikaan seksiä joka päivä tai edes joka toinen päivä. Joillekin tämä tutkimustulos voi olla suorastaan helpottava: on ihan ok harrastaa seksiä juuri sen verran kuin tuntuu hyvältä. Tärkeintä on saada suhteen osapuolten halut jotenkin kohtaamaan, ja tähän lienee kerran viikossa on juuri optimaalinen määrä. Useimmiten miehet haluavat enemmän ja naisille riittäisi vähempikin. Seksin määrän voi aivan hyvin myös sopia.

Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalasen mukaan olennaista seksin määrässä ei suinkaan ole määrä vaan seksin säännöllisyys. Seksuaalisuus on kuitenkin se liima, joka pitää pariskunnan loppujen lopuksi yhdessä. Siksi on tärkeää harrastaa seksiä suhteellisen säännöllisesti, oli se sitten joka toinen päivä, kerran viikossa tai vaikka kerran kuukaudessa.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun