Haluttomuus ei parane kuin seksiä harrastamalla

Haluttomuus ei parane kuin seksiä harrastamalla

03.04.2016

Haluttomuus on edelleen naisten yleisin seksiongelma, ja parisuhteissa ylipäätään yleisin seksiongelma. Nainen reagoi esimerkiksi stressiin, kiireeseen ja parisuhteen henkisiin ongelmiin herkemmin haluttomuudella. Silti haluttomuuteen on olemassa yksi paras ja yksinkertainen lääke: seksin harrastaminen.

Seksin harrastaminen nimittäin saa ihmisen haluamaan lisää seksiä. Kyse on yksinkertaisesti fysiologiasta: seksin aikana vapautuvat hyvät ja ihanan olon tuottavat hormonit, endorfiini ja oksitosiini, aktivoi aivojen mielihyväaluetta mikä puolestaan aktivoi näiden hormonien tuotantoa. Seksin harrastaminen pitää siis ikään kuin yllä mielihyvän tunnetta, mikä taas saa haluamaan lisää seksiä ja tuota ihana oloa.

Kun haluttomuus saa sinut lopettamaan petipuuhat, joskus jopa pitkäksikin aikaa, et enää aktivoi seksillä näitä mielihyväalueita, jolloin myös halu ja kiihottuminen vähenevät. Samoin fyysinen verenkierto intiimialueille vähenee, jolloin alueiden herkkyys vähenee ja kosteus alapäästä häviää. Toisaalta seksin tuoma rentous katoaa elämästä, jolloin stressaavat asiat saavat enemmän tilaa ja huomiota elämässäsi, kuten työkiireet, kotityöt, lasten menot ja ongelmat.

Paras uutinen tässä on se, että vaiva lähtee usein sillä millä se on tullutkin, eli harrastamalla seksiä! Hakeutumalla toisen lähelle ihokontaktiin ja antamalla itselleen luvan haluta sekä yksinkertaisesti heittäytymällä toisen hemmoteltavaksi ja seksin vietäväksi. Mikäli tämä ei onnistu, kannattaa kokeilla arjesta irtaantumista yhdessä. Pienikin irtaantuminen voi saada ihmeitä aikaa, kuten yhteinen ravintolailta, miniloma mökillä tai hotellissa, uudet alusvaatteet, miksei vaikka uusi seksilelu... Mikä tahansa, mikä saa teidät hetkeksi keskittymään ainoastaan toisiinne ja yhteiseen nautintoon.

Joskus haluttomuus saattaa johtua suuremmista ongelmista kuin äkkiseltään tulee ajatelleeksi. Esimerkiksi rankat lapsuuden kokemukset, henkinen tai fyysinen heitteillejättö varhaislapsuudessa tai hyväksikäyttö ovat saattaneet vauroittaa naisen seksuaalisuutta tai jopa lopettaa seksuaalisuuden kehittymisen kokonaan. Mitä aikaisemmin lapsuudessa trauma on tapahtunut, sitä syvemmälle se on haudattuna ja sitä hankalampi siihen on päästä käsiksi. Usein tällaiset asiat voivat unohtua jopa kokonaan, ja niihin käsiksi pääsemiseen tarvitaan rautaista psykologian ammattilaista. Tällöin ei kannata väkisin pakottaa itseään seksiin tai mihinkään muuhunkaan, vaan antaa rohkeasti tilaa vanhoille asioille ja kohdata ne. Seksuaalinen eheytyminen alkaa tästä, ei väkisin harrastetusta seksistä.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun