Ongelmia seksissä? 6 syytä, jolloin kannattaa hakeutua seksuaaliterapeutille

Ongelmia seksissä? 6 syytä, jolloin kannattaa hakeutua seksuaaliterapeutille

22.08.2016

Seksiongelmienkaan kanssa ei kannata jäädä yksin. Moniin fyysisiin ongelmiin on mahdollista saada apua ja toisaalta henkisiäkin ongelmia on helpompi taustoittaa ammattilaisen kanssa. Katso tilanteet, joissa sinun kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä paikkakuntasi seksuaaliterapeuttiin.

Sexpo-säätiön seksuaaterapeutti Karoliina Vuohtoniemi mainitsee Kauneus ja terveys-lehden haastattelussa ensimmäisenä suurimman suomalaisten parien seksiongelman: puhumattomuuden. Suurin osa sängyssäkin ilmenevistä ongelmista juontuu siitä, etteivät parit pysty puhumaan avoimesti keskenään.

Joskus keskenään puhuminen ei riitä, mutta ammattilaisen kanssa kipukohtien avaaminen voi saada aikaan oivalluksien ketjun. Katso milloin seksuaaliterapeuttiin kannattaa ottaa yhteyttä:

1. Erektio-ongelmat ja ongelmat orgasmin saamisessa

Erektio-ongelmaa pystyy harvoin hoitamaan kotikonstein. Toki vaarattomia luonnonkeinoja, kuten parin kuukauden valkosipulikuuria, voi kokeilla, mutta ensisijaisesti kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Myös naisen orgasmiongelmien vuoksi kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

2. Yhdyntäkivut ja muut kivut seksin aikana

Yhdyntäkivut ovat aina hyvä syy ottaa yhteyttä paitsi seksuaaliterapeuttiin myös gynegologille. Usein kipujen taustalla on jokin fyysinen ongelma tai sairaus, tai vähintään todella jännittyneet lantion ja lantionpohjan lihakset. Jännityksen taustalla taas on usein psykologisia asioita, kuten alitajuinen luottamuksen puute, joka taas voi johtua varhaislapsuuden hylkäämiskokemuksista. Puhuminen avoimesti kivuista seksuaaliterapeutin ja kumppanin kanssa auttavat pääsemään jyvälle kipujen aiheuttajasta.

3. Haluttomuus ja halujen kohtaamattomuus

Suurin osa parien seksiongelmista liittyvät joko haluttomuuteen tai halujen eripuraisuuteen. Haluttomuuden taustalla taas voi olla todella erilaisia syitä, fyysisiä tai psyykkisiä ja usein molempia. Stressi, väsymys ja kiire vaikuttavat olennaisesti haluttomuuteen. Toisaalta epäluottamus parisuhteessa ja turvattomuuden tunne vaikuttavat erityisesti naisen haluttomuuteen.

Haluttomuuden taustaa on usein todella hankala hahmottaa yksin tai yhdessä parin kanssa. Seksuaaliterapeutin kanssa puhuminen saattaa helpottaa asiasta puhumista ilman syyllisyyttä ja syyttämistä ja siten jo pari käyntiä seksuaaliterapeutilla saattaa auttaa pariskunnan seksielämän uuteen alkuun.

4. Kaikki on jo yritetty

Olette yrittäneet puhua, olette hankkineet uusia seksileluja seksielämäänne piristämään, olette käyneet lääkärillä, luontaisterapioissa eikä mikään auta. Tällöin on oikea hetki viimeistään ottaa yhteyttä seksuaaliterapiaan ja kysyä mikä nyt neuvoksi.

5. Puhuminen ei onnistu

Ette onnistu rakentamaan puheyhteyttä seksiasiasta keskenänne, ja ette kenties mistään muustakaan ongelma-asiasta. Tällöin seksuaaliterapeutti voi auttaa teitä avaamaan keskusteluyhteys. Toisaalta seksuaaliterapiaan voi mennä myös yksin, eikä toista suhteen osapuolta voi pakottaa terapiaan ellei tämä halua. Vaikka menisit vastaanotolle yksinkin, se helpottaa oloasi.

6. Jommallakummalla on erikoinen fetissi

Pariskunnan toisella osapuolella on seksissä erikoinen mieltymys, josta teidän on hankala puhua keskenänne. Seksuaaliterapiassa voitte puida hankalaa asiaa terapeutin kanssa yhdessä ja miettiä toimintatapoja vastaisuuden varalle.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun