Tässä vaiheessa suhdetta seksi lopahtaa - elvytä suhde ajoissa

Tässä vaiheessa suhdetta seksi lopahtaa - elvytä suhde ajoissa

09.09.2016

Tutkitusti intohimo laantuu ja tasoittuu suhteessa jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Tyydyttääkö suhteen seksielämä molempia tämän jälkeen? Miten seksin saisi tyydyttäväksi vaikka sitä ei olisi enää yhtä usein?

Tutkimusten mukaan intohimo laantuu suhteessa jo 12 kuukauden yhdessäolon jälkeen. Tämän jälkeen seksiä harrastetaan selvästi vähemmän kuin aikaisemmin. Tämä ei ole ongelma, mikäli tilanne sopii suhteen molemmille osapuolille, mutta useimmiten se ei sovi. Tänä julkaistun suuren suomalaisen seksitutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista haluaisi harrastaa enemmän seksiä ja oli tyytymätön seksielämäänsä.

Harva pari myöskään korvaa vähentynyttä seksiä muulla läheisyydellä ja hellyydellä, mikä alkaa vähitellen rapauttamaan koko suhdetta. Seksin ja läheisyyden puute alkaa nimittäin tuntua kosketusvajeena, sillä kosketus ja fyysinen läheisyys saa ihmisessä aikaan voimakkaan endorfiini- ja oksitosiiniryöpyn, joka taas on olennaisen tärkeää niin henkisen kuin fyysisenkin terveyden kannalta. Se tietysti myös suhteen kannalta, koska nämä hormonit saavat meidän rakastamaan entistä enemmän!

Erään deittisivuston tuoreen kyselytutkimuksen mukaan myös intohimoinen suutelu vähenee olennaisesti pitkässä parisuhteessa, voidaan olettaa, että samaan tapaan kuin seksikin. Kyselyyn vastanneista 2000 ihmisestä noin kolmannes ei ollut suudellut puolisoaan intohimoisesti puoleen vuoteen.

Seksin puute ei siis ole mikään pieni asia. Siksi seksiä kannattaa elvyttää ja seksielämästä tehdä tyydyttävää keinolla kuin keinolla heti, kun huomaa seksin määrän vähenneen. Määräkään ei loppujen lopuksi ole tärkeää, vaan se, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä seksiin ja läheisyyteen suhteessa. Tutkitusti hyvä seksielämän piristäjä ovat erilaisesti seksilelut, seksikkäät alusvaatteet, seksiasut ja rooliasut ja muut välineet, joilla seksielämää voi elävöittää ja virkistää.

Katso seksikauppojen tarjoukset ja valikoimat: https://www.seksikaupat.info/


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun