Näin seksi paranee iän myötä

Näin seksi paranee iän myötä

13.10.2016

Yleisen käsityksen mukaan naisen seksielämä on nelikymppisen vilkkaimmillaan ja hiipuu siitä vähitellen iän myötä. Miesten taas oletetaan olevan seksuaalisesti parhaimmillaan alle kolmikymppisenä ja hiipuvan siitä vähitellen. Nämä käsitykset saa kuitenkin tutkimusten mukaan heittää romukoppaan: näyttääkin siltä, että seksielämä sen kun paranee kun ikää tulee!

Ei siis kannata heittää seksissä kirvestä kaivoon sielä 35-vuotiaanakaan, sillä etenkin naisella iällä ja sen tuomalla kokemuksella on todella suuri vaikutus paitsi seksiin myös seksuaaliseen halukkuuteen. Toki ikä voi tuoda uudenlaisia haasteita seksielämään, kuten limakalvojen kuivumisen ja muita oireita, mutta se ei suinkaan ole este tai edes hidaste vilkkaalle seksielämälle.

Today -nettilehti listasi asioita, missä ikä vain parantaa seksielämää ja elämää muutenkin.

1. Seksiä on ehkä vähemmän mutta laadukkaampaa

Seksin määrä todennäköisesti vähenee iän myötä, mutta laatu korvaa määrän. Yli 40-vuotiaista varsinkin naiset kokevat seksielämänsä paljon tyydyttävämmäksi kuin 20- tai 30-vuotiaat naiset. Nuoruuden runsaan seksimäärän tilalle tulee ajan kanssa vahva tunneyhteys parisuhteessa, joka myös omalta osaltaan parantaa seksin laatua.

2. Oma keho nähdään kauniimpana

Paradoksaalista kyllä, naisen kehonkuva yleensä paranee iän myötä. Siitäkin huolimatta, että ikä todella alkaa näkyä naisen vartalosta, yleisesti yli 40-vuotias nainen näkee itsensä kauniimpana kuin näki 20-vuotiaana. Nainen kypsyy todella naiseksi iän kanssa ja hyväksyy itsensä ja vartalonsa vasta todella aikuisena. Ruuhkavuosien synnytykset ja muut kehon muutokset hidastavat kehonkuvan hyväksymistä, mutta 40-vuotiaana yleensä tämänkaltaiset haasteet ovat jo mennyttä elämää.

3. Kommunikaatio seksissä paranee

Oman positiivisen kehonkuvan myötä nainen osaa ottaa koppia myös omista haluistaan, tarpeistaan ja himoistaan ja uskaltaa yli 40-vuotiaana kertoa näistä tarkemmin. Nainen luottaa enemmän itseensä ja nauttii enemmän omasta seksuaalisuudestaan, mikä tietysti on olennainen avain hyvään ja tyydyttävään seksielämään.

4. Aikaa seksille

Ruuhkavuodet ovat ohi ja vaikka harrastuksiakin olisi mielin määrin, silti seksille on todennäköisesti enemmän aikaa yli 40-vuotiaana. Ja varsinkin sitten, kun molemmat jäävät eläkkeelle, eikä esimerkiksi aamuherätyksistä tarvitse huolehtia. Toisaalta myös yli 40-vuotiaana kiireessä ja stressissä eläneet, ruuhkavuosia suorittaneet perheen äidit ja isät alkavat herätä siihen tosiasiaan, että todella kiireistä ja stressaavaa elämää ei voi elää kovin kauaa romahtamatta. Arjen löysäämisen kautta löytyy usein aika myös sille seksille ja yhteiselle ajalle.

5. Nainenkin alkaa saada orgasmeja

Miehelle orgasmi harvoin on ongelma ennen vanhemman iän mahdollisia erektio-ongelmia. Naisista sen sijaan jopa vähemmistössä ovat he, jotka saavat emätinorgasmeja, ja on joukko naisia, jotka eivät saa orgasmia ollenkaan. Naisen seksuaalisuus on kokonaisvaltaisempaa kuin miesten, ja on täysin mahdollista, että nainen löytää iän myötä myös orgasmin, samalla kun oppii positiivisen kehonkuvan ja oppii nauttimaan omasta seksuaalisuudestaan. Lisäksi iän tuoma rentous saattaa antaa vapauksia kokeilla kaikkea mahdollista seksissä, kuten ennakkoluulottomasti seksileluja ja suuseksiä.

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun