Suomalaiset Pohjoismaiden tyytyväisimpiä seksielämäänsä

Suomalaiset Pohjoismaiden tyytyväisimpiä seksielämäänsä

10.11.2016

Uusi ruotsalainen tutkimus mairittelee kerrankin suomalaisia jossain asiassa: Suomessa oli Pohjoismaista eniten seksielämäänsä tyytyväisiä ihmisiä. Lähes puolet tutkimukseen osallistuneista oli tyytyväisiä seksielämäänsä.

 

Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa seksielämä ei koettu yhtä tyydyttäväksi kuin Suomessa. Suomessa oli lisäksi vähiten tyytymättömiä, sillä suomalaisista 26 prosenttia, kun muissa Pohjoismaissa tyytymättömiä oli selvästi enemmän. Samassa tutkimuksessa kysyttiin myös kondomin käytöstä, joka oli Suomessa selvästi yleisintä uuden kumppanin kanssa. Eikä kondomin käyttö suinkaan vähentänyt tyytyväisyyttä seksielämäänsä. Kyselytutkimuksen teki ruotsalainen seksuaalivalistusjärjestö RFSU.

 

Toisen uuden seksitutkimuksen mukaan naisten tyytyväisyys seksielämäänsä vähenee sitä mukaa kuin avioliitto tai parisuhde kestää. Turun Yliopiston ja Åbo Academin vastikään julkaisemassa yhteistutkimuksessa seurattiin seitsemän vuotta naisia, joista osa oli sinkkuja, osa parissa eri suhteessa sekä osa samassa parisuhteessa koko seuranta-ajan. Selvästi eniten seksuaalinen tyytyväisyys väheni naisilla, jotka olivat samassa parisuhteessa. Jonkin verran tyytyväisyys väheni naisilla, jotka olivat parissa eri suhteessa. Sinkkunaisilla seksuaalinen tyytyväisyys ei vähentynyt ollenkaan.

 

Tutkimuksen mukaan lääkärien on syytä kiinnittää entistä tarkempaa huomiota naisen psykologisiin tekijöihin silloin, kun seksuaalista haluttomuutta hoidetaan. Pitkä ja turvallinen parisuhde nostaa alitajunnasta ja menneisyydestä väistämättä pintaan vaikeita asioita, jotka saattavat vaikuttaa suoraan seksiin, seksihalukkuuteen sekä seksuaaliseen tyytyväisyyteen.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun